Over jou

 

working-mom-cartoon

Half 7, de wekker gaat. In een nog half slaapdronken mood loop ik naar de badkamer en stap onder de douche. Dat helpt, even wakker worden. Ik fris me verder op,  kleed me aan en smeer snel nog wat make-up op mijn gezicht. Toonbaar genoeg voor vandaag.

Ik loop naar de slaapkamer van mijn dochter om haar wakker te maken. Rise and shine!
Hmm, die heeft er nog niet veel zin in. Ik loop door naar mijn zoon. Die is al springend zijn kleren van gisteren aan het aantrekken. Ik pak wat schone exemplaren uit zijn kast, met de vraag of hij deze aan wil doen en loop weer terug naar dochterlief die inmiddels met frisse tegenzin haar stapeltje kleren naar zich toetrekt om deze aan te doen.

In de badkamer is het dringen voor de spiegel, maar als beide kinderen en manlief ook opgefrist zijn is het tijd om naar beneden te gaan. Manlief smeert een boterham voor de kinderen en ik vul de broodtrommels en drinkbekers.

Om 8.00 uur vertrekt mijn man naar zijn werk en ik probeer nog even een klein momentje van bezinning te pakken op het toilet. Hé je moet het ergens doen toch?

Tijd om de kids op school af te gooien. Zoonlief rent meteen naar school (hij hoeft alleen maar een grasveldje over te steken), want het is als 9-jarige echt heel stom als je met je moeder naar school komt. Mijn 6-jarige dochter drentelt nog wel lekker mee en vertelt enthousiast over wat ze vandaag allemaal gaat doen. Ik zwaai nog even naar haar en samen met haar vriendinnetjes loopt ze de school in.

Weer thuis aangekomen zet ik mijn eerste machine was aan, ruim de tafel af van het ontbijt en zet de vaatwasser aan. Ondertussen zwengel ik ook meteen mijn laptop aan. Tijd voor een ochtendje administratie en ontwerpjes maken. Genietend van mijn cappuccino worstel ik mij door mijn btw aangifte heen. Niet het leukste klusje, maar wel belangrijk. Ik hang mijn was nog even aan de waslijn en ruim de vaatwasser leeg.

School heeft een continu rooster dus mijn lunch eet ik helemaal in mijn uppie. Ik maak een lekkere salade, zet een kop thee en nestel me even op de bank voor 45 minuutjes me-time met mijn favoriete Netflix serie.

Aan het begin van de middag gaat mijn tweede was in de machine. Ik plot enkele bestellingen en pers de kledingstukken die vandaag verstuurd moeten worden. Ik stel nog enkele DIY pakketjes samen en pak alles zorgvuldig in. Verzendetiketten erop en alles is klaar voor verzending. Ik beantwoord nog wat mailtjes en hang tussendoor nog even de 2e was op.

O ja dat is waar ook. De buurvrouw is net oma geworden. Meteen maar even een kleinigheidje voor haar maken, zodat ik die morgen bij haar af kan geven.

Vijf voor drie. Ik snel me naar school om de kinderen op te halen. Ik klets nog even met wat andere moeders en als ik mijn grut verzameld heb loop ik naar huis. Het beste vriendinnetje van mijn dochter komt spelen. Gezellig. Mijn zoon drinkt vlug zijn beker drinken leeg en snelt naar buiten naar zijn vrienden. Ik druk hem nog wel op het hart om over een uur thuis te zijn, want we moeten naar de zwemles. Ik dek alvast de tafel zodat na de zwemles alles al klaar staat. Scheelt weer tijd.

Zoonlief houdt woord en is netjes op tijd thuis. Ik pak de zwemtas en kijk of alles er in zit. Waar is haar bikini…? Stress! Dochter vindt hem na even zoeken onder haar bed. Ja natuurlijk, hele logische plek! Vriendinnetje gaat gezellig mee, ik verzamel iedereen en ik gris de tas met bestellingen ook meteen mee, zodat we die nog een snel op het postkantoor af kunnen gooien. Nou ja snel….het scannen duurt even. Ik kijk bezorgd op mijn horloge. Gelukkig, dat halen we nog wel.

Na het zwemmen zetten we meteen vriendinnetje thuis af en thuis aangekomen begin ik gelijk met eten koken. Een snelle pasta met lekker veel groente. Kan dochterlief wel gebruiken na haar zwemles en het is zo klaar.

Tijdens het eten wil iedereen zijn verhaal doen van vandaag. Tussen het kauwen door wordt er flink op los getetterd. Mijn oren tuiten er van, maar het is wel gezellig. Er wordt gelukkig wel goed gegeten. Ik ruim de tafel af en manlief brengt de kinderen naar bed.

Om 7 uur staat mijn vriendin voor de deur. We gaan samen naar de film. Even lekker ontspannen.

Als ik thuis kom kijk ik nog even wat tv samen met manlief, maar mijn ogen vallen de hele tijd dicht. Manlief ziet het gebeuren en hij stelt voor om meteen maar naar boven te gaan. Ik plof in bed, geef hem een kus en val als een blok in slaap. Wat een dag!

Herkenbare dag? Dan is mijn blog echt wat voor jou!

Liefs Marieke