Inspiratie·Voordeel

12 tips voor een betaalbaar dagje weg

Je hoeft echt niet naar de Efteling of Burgers Zoo om je kinderen een leuke dag te bezorgen. Al is het af en toe best een keer leuk om dat wel te doen, als het kan!

Maar er zijn legio leuke uitjes of dagjes weg te bedenken die super leuk zijn en heel betaalbaar. Of zelfs helemaal gratis!

Enkele betaalbare en gratis tips op een rijtje.

Irrland

Wij gaan regelmatig naar Irrland, net over de grens in Kevelaer-Twisteden, Duitsland. Geen groot pretpark, maar een enorme speeltuin met diertjes, water, glijbanen, springkussens en nog veel meer. Er zijn enorm veel overdekte zitjes waar je zelfs kunt barbecueën. De 300.000 m2 grote, met palmbomen versierde groene oase zorgt voor een mediterrane vakantiesfeer. Entree is € 7,- per persoon en een seizoenskaart heb je al voor € 20,- per persoon. Dan heb je van maart t/m oktober toegang.

Avonturenpark Valdeludo

Ouderwets buiten spelen in het hartje van Limburg! Ontdek Valdeludo in Echt, het avonturenpark waar kinderen kunnen ravotten, klimmen en klauteren, spetteren in de speelrivier, hutten bouwen en nog veel meer! Entree is € 11,50 per kind en € 9,50 voor volwassenen, maar dat is inclusief drankjes. Een seizoenspas heb je voor €34,50 per kind en €24,50 per volwassene, maar vaak is de gezinspas voordeliger.

Het bos

Ga het bos in, dat is helemaal gratis! Wij gaan regelmatig naar het Zandbos in Deurne. Je kunt er verschillende wandelroutes lopen. En daarbij is in het Zandbos een natuurlijke speelplek gecreëerd voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De natuurspeeltuin ligt midden in het bos en maakt gebruik van de natuurlijke elementen van het landschap.
Neem een kleed mee en wat lekkers en je kunt er ook nog picknicken.

Fietsen

Ga toch lekker fietsen! Op Fietsnetwerk vind je een overzicht met leuke fietsroutes met kinderen. Het zijn kleine rondjes en zitten boordevol leuke activiteiten.

Geocaching

Het enige wat je nodig hebt: een smartphone met de Geocaching-app of een GPS. Samen met je kind ga je op zoek naar schatten (zogenaamde geocaches). Er zijn meer dan 2.8 miljoen geocaches verstopt, verdeeld over 180 landen. De kans dat jullie een schat vinden, is dus heel groot. Hoe het precies werkt? Dat lees je hier.

Nog enkele tips die helemaal gratis zijn en waar je kinderen echt blij van worden

Het strand! Voor ons een behoorlijk stukje rijden, maar woon je er dichtbij dan is het strand altijd een goed idee. In het zand spelen, vliegeren of uitwaaien. Welk kind wordt hier nou niet blij van.

Vliegtuigen spotten! Met name het Panoramaterras op Schiphol en Rotterdam Airport zijn aanraders. Op het panoramisch dakterras op Schiphol heb je een schitterend uitzicht over de luchthaven. Ook Flughafen Düsseldorf heeft een leuk panoramadek waar genoeg te beleven valt. Neem de verrekijker mee en spot de mooiste vliegtuigen!

Open dagen! Regelmatig houden boerderijen of andere bedrijven/instellingen open dagen. De brandweer, de bakker of ziekenhuis. Vaak zijn deze dagen helemaal ingesteld op kinderen en zijn er speciale kinderactiviteiten.

De kinderboerderij! Knuffelen met konijntjes is altijd leuk. Vaak zit er ook nog een speeltuintje bij, dus vervelen hoeft je kind niet. Fiets er naartoe en je maakt er een leuk dagje uit van.

Bloemen plukken! Ga met je kind bloemen plukken. Een origineel bosje bloemen bestaat niet. Pluktuinen bij jou in de buurt.

Stap in de stal! Je kunt varkens kijken vanuit speciale kijkruimtes. Een bezoek is gratis en de boerderijen zijn elke dag open. Een afspraak maken is niet nodig.

Speurtocht! Ga het park of het bos in en houd samen met je kind een speurtocht. Zet zelf een speurtocht uit met Troovie, helemaal op maat. Je kunt de gratis app vinden in ITunes en in Google Play Store! Mocht je nog een grotere speurtocht willen uitzetten, dan kun je tegen betaling de upgrade aanschaffen.

Wat heb jij deze herfstvakantie gedaan? Of heb jij nog een goede tip voor een leuk uitje? Laat het me weten in de reacties.

Liefs Marieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s