Voordeel

De voordelen van online boodschappen doen.

Waarom ik mijn boodschappen online doe. En jij dat ook zou moeten doen!

Online boodschappen doen: het lijkt nu definitief door te breken in Nederland. De bezorgwagentjes van diverse supermarkten en maaltijdboxen rijden af en aan bij ons in de straat. Veel mensen denken dat het enorm duur is, maar dat valt reuze mee.

Wat zijn de voordelen?

Je kunt altijd terecht

Je kunt bestellen waar en wanneer jij dat wil. Dus ook ‘s avonds na tienen. Lekker relaxt op de bank, of in de trein als je onderweg bent. Je kunt ook eenvoudig starten met een bestelling, en dit later afmaken en boodschappen toevoegen.

Je ziet altijd het totaalbedrag, dus je kunt je makkelijk aan je budget houden

Tenzij je een zelfscanner gebruikt is het in de supermarkt zelf bijna niet te doen om al hoofdrekenend je boodschappen bij elkaar te zoeken. Zeker niet bij de weekboodschappen. Online zie je te allen tijde je totaalscore en kun je je makkelijk aan je budget houden.

Er is een trucje om als vaste klant korting te krijgen

Ik bestel mijn boodschappen bij Jumbo en Albert Heijn. Het voordeligste is af en toe te wisselen van supermarkt. Dat vindt met name Jumbo niet zo fijn. Om me terug te halen, krijg ik dan ook vaak een lieve mail met daarin een kortingscode voor maar liefst €10,-. Dat is altijd mooi meegenomen.

Jumbo bied ook een korting als je zeker weet dat je alles bestelt hebt. Je hebt namelijk de optie om je bestelling tot 17:00 uur aan te passen. Normaal is tot 23:59 uur. Als je de eerste optie kiest, krijg je €1,- extra korting. Alle beetjes helpen!

Jumbo online boodschappen

Je kunt makkelijk online vergelijken

Bij Jumbo kun je makkelijk selecteren op prijs. Zo zie je meteen welke pot chocoladepasta het voordeligste is. Open je ook nog de webpagina van de concurrent kun je meteen zien of je niet te veel betaald en hoef je niet alle supermarkten af.

Boodschappenlijstjes

Je kunt online heel eenvoudig persoonlijke lijstjes aan maken. Dat scheelt een heleboel tijd met bestellen. Je kunt ze onder elkaar meteen allemaal aanklikken. Heel handig bij spullen die je iedere week nodig hebt. Zo vergeet je niets.

Het scheelt heel veel tijd en stress

Ik vind boodschappen doen niet vervelend, maar echt heel leuk vind ik het niet (behalve als ik op vakantie ben in het buitenland).  Bestel je online, dan bespaar je heel veel tijd. De tijd die je bespaart kan je dan weer aan dingen besteden die je wél leuk vindt.

En die drukte… dat brengt voor veel mensen ook weer stress mee. Zeker voor mensen, net als ik, die slecht tegen drukte kunnen. En dan moet je ook nog eens proberen om op zaterdagmiddag met je kinderen door de supermarkt te lopen.

Voor de bezorging krijg je van zowel Jumbo als Albert Heijn een bericht dat je bestelling er bijna aankomt. Jumbo stuurt je een e-mail met je gekozen tijdvak en een sms 10 minuten voordat de bezorger er is. AH laat je nauwkeurig weten wanneer de bezorger komt en dat wordt netjes bijgewerkt bij uitloop. Jumbo doet dat niet en dat vind ik heel storend.

Jij hoeft niet te sjouwen

Je hoeft niet meer te sjouwen met zware boodschappentassen. De supermarkt bezorgt de boodschappen bij jou in de keuken (of waar je maar wilt). Ook al woon je op 3-hoog.

Als je iets vergeten bent, voeg je het gewoon nog toe

Ik vul mijn lijstje eigenlijk meteen als op vrijdagmiddag mijn boodschappen bezorgt zijn. Meteen mijn basisspullen. Gedurende de week voeg ik steeds die dingen toe die op zijn. Tijdens het koken bijvoorbeeld. Gewoon even streepjescode scannen en hoppa het wordt gewoon bezorgd bij de volgende bestelling.

Heb je je bestelling al gedaan, dan kun je tot een bepaalde tijd (17:00 of 23:59 uur dat ligt aan je keuze) nog aanpassen.

AH online boodschappen

Het assortiment is groter

Alles wat in het assortiment zit, is online verkrijgbaar. Er is dus veel meer variatie verkrijgbaar dan in de (kleinere) supermarkten hier in de buurt. En, het is bijna nooit op.

Je krijgt cadeautjes

Elke keer als je besteld, krijg je cadeautjes. Nieuwe producten om uit te proberen of gewoon een leuk extraatje. Niet verkeerd toch. Zeker Jumbo (toch wel stiekem mijn favoriete online winkel) is zeer gul met cadeautjes.

Zijn er ook nadelen?

Ja natuurlijk zitten er nadelen aan, maar die wegen voor mij echt niet op tegen de voordelen! Je kunt bijvoorbeeld niet zien wat je koopt, dus of je precies de lekkerste druiven of de mooiste bananen krijgt… Dat is altijd even afwachten. Maar ik moet zeggen dat het er 9 van de 10 keer wel heel goed uitziet als het bij ons binnenkomt.

En als er een keer iets ontbreekt of het is onderweg beschadigd, kun je altijd met de klantenservice bellen. Mijn ervaring is dat foutjes heel netjes hersteld worden.

Met uitzondering van Picnic betaal je bij alle bezorgsupers bezorgkosten, variërend tussen de €2,- en €7,- afhankelijk van de dag en tijdstip. Die kun je ook weer met speciale boodschappen omzeilen, maar dat moet je echt alleen doen als je die producten ook echt gebruikt. Het scheelt je echter wel benzinekosten. Vooral mensen in de kleinere dorpen zijn hierbij gebaad omdat die vaak toch wel een stukje moeten rijden naar een supermarkt.

Welke online supermarkten zijn er?

Op boodschappenspot kun je vergelijken welke online supermarkten er zijn, welke er bij jouw thuisbezorgen en wat het kost.

Decadent, online boodschappen bestellen? Zeker weten. Maar nu ik er geld en tijd mee bespaar, ook gewoon een heel goed idee. Ik heb laatst zelfs een plant online besteld. Daarover binnenkort meer.

Bestel jij je boodschappen ook online of ga je liever gewoon naar de winkel? Ik hoor het graag van je in de reacties!

Liefs Marieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s