Webshop

Webshop beveiligd met SSL certificaat

En dan lees je ineens dit:

Google Chrome gaat websites zonder HTTPS vanaf juli markeren als ‘onveilig’. Chrome, de webbrowser van Google, gaat websites zonder veilige HTTPS-verbinding vanaf juli actief markeren als onveilig.

Wat is een SSL verbinding?

SSL (Secure Socket Layer) is in 1994 ontwikkeld als antwoord op de toenemende bezorgdheid over de veiligheid van het internet. SSL zorgt voor een beveiliging van gegevens tussen de webserver en de bezoeker. De data die over internet wordt verzonden is dankzij de SSL verbinding versleuteld. Standaard is een internet-verbinding namelijk niet beveiligd en kan alle informatie onderschept worden door onbevoegden zoals hackers.

Een SSL-verbinding kun je eenvoudig herkennen aan de url (https://domein.nl).

HTTPS

Waarom een SSL certificaat?

Buiten het feit dat de wet bepaalt dat bij online betaalmogelijkheden een beveiligde verbinding gebruikt moet worden, vind ik het ook belangrijk dat mijn klanten het vertrouwen hebben dat ze bij een beveiligde webshop kunnen winkelen. Daarnaast vind ik het belangrijk om de privacy van mijn bezoekers te respecteren.

Een bedrijfspand beveilig je ook met goede sloten, rolluiken en misschien zelfs wel een  alarmsysteem. Ik zie mijn webshop hetzelfde als dat bedrijfspand.

Nu had deze blog al een veilige verbinding, maar mijn webshop helaas nog niet. Gelukkig kan ik jullie melden dat sinds vandaag, ook de webshop helemaal veilig is om naar hartenlust te shoppen.

HTTPS 2

Liefs Marieke

 

 

12 gedachten over “Webshop beveiligd met SSL certificaat

    1. Als je geen SSL certificaat hebt kan er nog wel geshopt worden in een webshop, alleen krijgen klanten te zien dat de website niet veilig is, ben je minder goed zichtbaar in Google en kunnen hackers makkelijker bij je gegevens. Niet wenselijk dus 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s