DIY·Inspiratie·Kaartjes·Snailmail·Stationary

Snailmail

Ik ben toch wel echt fan van het digitale tijdperk. Social media, internet en e-mail vind ik echt erg heel handig, daarbij ben ik tegenwoordig gewend aan snelheid. Maar toch houd ik ook van echte post. Hoe leuk is het om een pakketje of envelop op de deurmat te vinden? Precies, het maakt je iedere keer weer blij! Afgezien van rekeningen uiteraard…

Designful vintage envelop

Het vertrouwde, gezellige gevoel van vroeger weer opzoeken… dat doen we steeds meer. Dat is vast ook de reden voor het opnieuw ontdekken van kringloopwinkels, crafting in allerlei soorten en maten en moestuintjes. Noem me een huismus, maar ik hou ervan.

Vroeger (in de jaren 90) had ik bijvoorbeeld super veel penvriendinnen. Daarover peinzend kwam ik na niet lang zoeken uit bij Snail mail. Het bestaat al veel langer hoor, maar voor mij was het echt weer een herontdekking.

Wat is snail mail?

Letterlijk vertaald betekend het slakkenpost. Dus alle post die echt in je brievenbus wordt bezorgd, en een aantal dagen nodig heeft om op de plaats van bestemming te komen. Neem vooral ook eens een kijkje op de website van snail-mail.nl, daar vind je echt heel veel informatie en inspiratie. Ook op Pinterest en Instagram is genoeg te vinden.

En dan de post. Het gaat natuurlijk wel om vrolijk versierde post. Niet zomaar snel een kant en klaar kaartje op de bus doen, maar er echt werk van maken en tijd in steken. Leuk om te doen en leuk om te krijgen. Je kunt hier ook heel goed je handlettering- en scrapbookskills in kwijt. Iedere envelop moet een feestje zijn om open te maken!

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je eigenlijk maar een paar dingen nodig. Pas wel op, want dit groeit snel uit tot een verslaving 😉

Echt basismateriaal zoals

 • Ansichtkaarten
 • Postzegels
 • Pen
 • Briefpapier
 • Enveloppen

Dat kun je voor de creatieve kant nog aanvullen met

 • Washitape
 • Stickers
 • Stempels
 • En zo ongeveer alle knutselspulletjes die je kunt bedenken
 • Goodies (gelukspoppetjes, theezakjes, enz). Let wel, dit is een leuke toevoeging, maar zeker geen verplichting.

Er staan al heel veel leuke dingen in mijn webshop die je hiervoor kunt gebruiken. En door alle inspiratie die ik opgedaan heb staan er weer een heel aantal dingen in bestelling! Deze worden binnenkort aan het assortiment toegevoegd.

Als er iemand interesse heeft om met mij te schrijven, stuur dan even een berichtje naar marieke@designful-craftsandgifts.nl. Het gaat mij uiteindelijk overigens om één snailmail maatje, dus ik zal zelf iemand selecteren bij meerdere reacties. Daarom zou ik het leuk vinden als je jezelf even voorstelt zodat ik weet met wie ik (eventueel) ga schrijven! Toch grappig om te beseffen dat snailmail vaak begint met een email…

Liefs Marieke

 

11 gedachten over “Snailmail

 1. Wat leuk! Ik heb heel lang een pen vriendin gehad, eerst van ellendig lange brieven over gegaan naar nog langere e-mails, maar wat miste ik de post op een gegeven moment. Dat is toch veel leuker!

  Like

 2. natuurlijk ik het leuk om post te krijgen, maar ik moet toegeven dat ik daar zelf niet zo goed in ben. Mijn kerstkaartjes liggen meestal in envelop en met postzegel op de kast tot ver na kerst…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s