Persoonlijk

Op naar 2018

2017 was niet echt mijn jaar. Ik heb mijn pijlen gericht op 2018. En ondanks dat ik niet aan goede voornemens doe heb ik me toch wat voorgenomen voor niet alleen het komende jaar, maar voor de rest van mijn leven:

Dromen omzetten in daden en dingen gaan doen die me gelukkig maken. Dingen die me energie geven in plaats van energie kosten.

Goede voornemens

Als ik niet gelukkig ben, kan ik mijn gezin ook niet gelukkig maken. Ben ik geen leuke partner en geen leuke mama.

Maar makkelijk vind ik het niet. Kiezen voor jezelf en jezelf op de eerste plaats zetten. Ik weet dat het belangrijk is, maar het kost me wel moeite. Aan de andere kant: als ik het wel doe geeft het me enorm veel energie en ben ik super trots op mezelf. Dat geeft dan wel weer een enorme boost.

Van jezelf houden is een nobel streven, maar wanneer gaat dit over in egoïsme? Moeilijk, moeilijk…

Stap 1 was het starten met deze blog en me meer bezig gaan houden met ontwerpen. En ik ben zo blij dat ik die stap heb genomen. Ik vind het heerlijk en krijg er zo ontzettend veel energie van. Maar ik ben er nog niet en er zullen nog veel stappen volgen, maar ik ben wel op de goede weg.

Liefs

Marieke (1)

11 gedachten over “Op naar 2018

  1. Precies. Ik ben er juist trots op dat ik (bijv in mijn werk) toegankelijk ben. Dat ik mensen wil helpen. Altijd een luisterend oor heb, enz., maar dat nekt me ook meteen weer. Er blijft dan weinig tijd over om zelf dingen te doen. Aan de andere kant wil ik ook niet hard en star worden. Die grens vind ik echt lastig.

   Like

 1. Ik snap heel goed dat je het lastig kunt vinden, maar je komt anders helaas vanzelf op een punt dat je niet meer anders kan dan voor jezelf te kiezen. En weet: het is niet of/of. Het kan ook beiden, het lukt je vast om daarin te groeien!

  Like

 2. Interessant inderdaad. Ik merk dat als ik een beetje aan mezelf heb gedacht, ik er ook meer voor anderen kan zijn. En daarnaast: alles in fases toch? Soms heb je even wat meer tijd voor jezelf nodig en voor je eigen dingen zodat je er daarna weer helemaal voor een ander kan zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s