DIY·Handlettering·Inspiratie

Handlettering kerst

Ik ben helemaal fan van handlettering, maar door tijdgebrek heb ik het al weer even laten liggen.

Toen mijn dochter van 5 samen met een vriendinnetje wilde gaan tekenen kreeg ik zin om mee te doen en weer eens aan de slag te gaan.Ā Bij homemadebyjoke.nl had ik namelijk iets superleuks gezien wat ik zelf ook eens wilde proberen! Kijk vooral ook eens rond op haar ontzettend leuke website.

Wat heb ik dan gezien?

Joke maakt supermooie pagina’s met handlettering en allemaal kleine tekeningen die passen bij een bepaald thema. Dat wil ik ook graag eens proberen!

Aan het werk!

Helaas waren mijn fineliners en brushpennen ‘stiekem’ verdwenen richting de kindertekentafel, dus moest ik het doen met een simpele zwarte stift. En eigenlijk ging dat nog best wel goed. Niet ideaal, maar het voldeed voor nu.

We gaan weer richting de feestdagen, dus het thema was snel gekozen: kerst!

Meteen maar de computer aangeslingerd en op zoek naar leuke tekeningetjes rondom kerst. Keuze genoeg!

Het makkelijkste is om de gevonden plaatjes met transferpapier (geen carbonpapier, dat kun je niet uitgummen) over te trekken. Eerst met potlood, dan kun je het daarna met pen of stift overtrekken. Helaas was het transferpapier ook al in gebruik genomen door de kids, dus heb ik het met mijn beeldscherm moeten doen.

Dan nog passende teksten erbij verzinnen en ervoor zorgen dat ze allemaal zo goed mogelijk op de pagina komen te staan.

Het resultaat

created by_ www.designful.nl

En trots dat ik ben op het resultaat! Ik ben er echt heel blij mee. Ik was even vergeten hoe leuk (en verslavend) dat handlettering is.

Ik ga nadenken over een nieuw thema!

Liefs
Marieke (1)

11 gedachten over “Handlettering kerst

 1. Ik vind dit echt supermooi gedaan!! Ik heb zelf een poosje terug zo’n werkboek en wat stiften/pennen bij de Action gekocht, maar krijg dat met die nette letters nog niet echt helemaal onder de knie. Iets natekenen of overtrekken dat lukt nog, maar echt zelf wat maken.. daarvoor is denk ik wat extra oefening nodig!

  Like

 2. Superleuk gedaan! Je inspireert me… Ik heb het eigenlijk nooit gedaan in zo’n tekenvorm. Maar heb een papieren todo-agenda en daar komen de handlettertjes toch vaak naar voren. Ik ga ook eens zitten tekenen šŸ˜‰

  Like

 3. Wat leuk gedaan.
  Ik heb er zelf ook al een aantal keer aan gedacht om zoiets te gaan doen, maar weet dan weer niets om te schrijven/letteren… šŸ˜Š

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s