Foto albums

Voordelen van een digitaal fotoalbum

Er zijn nog heel veel mensen die het heerlijk vinden om fotoalbums te maken thuis aan de keukentafel met schaar, lijm en een enorm pak foto’s. En ergens heeft het ook wel wat, maar ik ben een heel aantal jaren geleden overgestapt op het maken van digitale albums en ik moet zeggen: er ging een wereld voor me open! Er zitten zo ontzettend veel voordelen aan een digitaal fotoalbum ten opzichte van een traditioneel fotoalbum.

img_2794.jpg

De grootste voordelen van het maken van een digitaal fotoalbum lees je hieronder:

Blijft lang netjes

Pak voor de gein nu even je eigen fotoalbum met babyfoto’s uit de kast… Dan ben je waarschijnlijk de rest van de dag bezig met de foto’s die nu op de grond liggen terug te plakken. De foto’s die er uit gevallen zijn, hebben waarschijnlijk door de tijd heen ook nog eens een ander kleurtje gekregen. En de tekst die er ooit zo zorgvuldig bij is geschreven is waarschijnlijk ook vervaagd. Dat heeft natuurlijk zijn charme, maar het is ook wel erg fijn dat foto’s mooi en duidelijk blijven.

Geen schaar nodig

Het fijne van een digitaal fotoalbum is dat er geen schaar aan te pas komt. Je ‘knipt’ dus altijd een perfecte cirkel of welke vorm je ook maar kiest. Heel handig!

Geen lijm nodig

Na het knippen van de foto’s, komt bij de traditionele fotoalbums ook nog het inplakken. Bij mij eindigde het altijd met lijm op plekken waar je het niet wilt hebben. Gevolg: lijmvlekken of zelfs hele pagina’s die aan elkaar geplakt zitten. Bij een digitaal fotoalbum komt geen lijm aan te pas. Heerlijk!

Formaat van de foto’s aanpassen

Eenmaal afgedrukte foto’s zijn moeilijk groter of kleiner te maken. Kleiner kan nog wel, maar dan heb je kans dat je iemand van de foto afknipt. Digitaal kun je de grootte van je foto heel makkelijk aanpassen. Hierdoor breng je makkelijk variatie aan in je fotoalbum.

Fouten herstellen

Heb je net je hele pagina af en alle foto’s netjes op zijn plek zitten, maak je een schrijffout. In een traditioneel fotoalbum zou je er iets overheen moeten plakken en opnieuw moeten beginnen. Bij een digitaal fotoalbum is dit verleden tijd en kun je naar hartenlust teksten wijzigen en veranderen.

Heb je toch per ongeluk iemand van je foto afgeknipt dan kun je een afgedrukte foto weggooien. Er aanplakken gaat niet meer (dat kan wel natuurlijk, maar het blijft altijd zichtbaar). Bij een digitaal album heb je hier helemaal geen last van. Valt je beste vriend buiten de foto? Geen nood, je hebt hem er zo weer ‘aangeplakt’.

Extra’s toevoegen

Een veel gehoord nadeel is dat je geen entreekaartjes of tickets in kunt voegen, maar dit gaat digitaal ook prima! Je maakt er gewoon een foto van of je scant het in.

Daarnaast kun je digitaal nog veel meer extra’s toevoegen aan je album. Denk aan leuke achtergronden, fotoframes en leuke plaatjes. Zo maak je je fotoalbum meteen weer een stukje persoonlijker.

Foto’s bewerken

Je kunt natuurlijk je foto’s lekker naturel houden en ze zo ‘inplakken’, maar je kunt ook je creativiteit er echt op los laten en je foto’s werken. Of alleen afwisselen met zwart-wit foto’s en kleurfoto’s doet ook al veel.

Neemt minder plek in

Een traditioneel album is vaak erg dik een neemt veel ruimte in beslag. Een geprint digitaal fotoalbum is, ondanks de grote hoeveelheid foto’s die je invoegt, nog steeds relatief dun.

Waar geef jij de voorkeur aan? Digitaal of traditioneel?

Liefs,
Marieke (1)

3 gedachten over “Voordelen van een digitaal fotoalbum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s